06 Φεβρουαρίου 2016


ΟΙ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗ

Από την Άντρια Ευσταθίου


Λειτουργικότητα
Σημαίνει τα χαρακτηριστικά των κτιρίων ή χώρων να είναι προσαρμοσμένα έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες κάθε πελάτη, ανεξάρτητα από το επίπεδο των ικανοτήτων τους.

Μελέτη όλων των παραγόντων για ένα λειτουργικό ενιαίο χώρο
Κάτοψη:
          Σημαίνει η αρχιτεκτονική δομή του υφιστάμενου κτιρίου, συμπεριλαμβανομένης του γενικού πλαισίου, της περιμέτρου και των εξωτερικών τοίχων, των φέροντων τοίχων, των κολωνών και των δοκαριών, καθώς και κάθε δομικό απαραίτητο στοιχείο του συγκεκριμένου κτίσματος.
Κάτοψη διευθέτησης Jazz Bar "Gospel" Λάρισα, Άντρια Ευσταθίου

Κατασκευαστικά σχέδια
          Σημαίνει τα λεπτομερή σχέδια που καθορίζουν  τα δευτερεύοντα στοιχεία που πρέπει να κατασκευαστούν ώστε να λειτουργήσει ένας χώρος.  Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σχέδια τοιχοποιίας και γενικής διάταξης του χώρου, κατασκευαστικό σχέδιο κουζίνας, ντουλαπών και επίπλων, καθώς και όψεις, τομές και λεπτομέρειες ειδικών κατασκευών.

Κατασκευαστικό σχέδιο νησίδας

Συμβόλαια
Νοείται το σύνολο των πράξεων που αποτελούν μέρος του νόμου σύμβασης παροχής υπηρεσιών μεταξύ δύο ή περισσότερων μερών. Αυτά συνήθως περιλαμβάνουν λεπτομερείς οδηγίες στον εργολάβο, έντυπα υποβολής προσφοράς, τα έγγραφα κατασκευής και προδιαγραφές κατασκευής. Τα συγκεκριμένα έγκραφα δεν αφορούν τον διακοσμητή από τη στιγμή που δεν ανήκει σε συνεργείο και δεν υποχρεούται να αμοίβει άλλα άτομα.

Οικολογία
Νοείται το άθροισμα των φυσικών συνθηκών του εσωτερικού περιβάλλοντος που επηρεάζουν την υγεία και ασφάλεια των πελατών, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας του αέρα, του ελέγχου της θερμοκρασίας, τον εργονομικό σχεδιασμό και τις φυσικές και ανακυκλώσιμες πηγές ενέγειας.
Μελέτη ενός οικολογικού χώρου
Συντήρηση
Σημαίνει η ικανότητα του διακοσμητή να προβλέπει τη διάρκεια ζωής ενός κτιρίου ή ενός υλικού ή μιας κατασκευής, ώστε  να διατηρείται σε καλή κατάσταση και το έργο να μπορεί να στηρίξει τις νέες τεχνολογίες και πηγές ενέργειας, τα ιδιαίτερα υλικά και τις ειδικές κατασκευές εφ' όρου ζωής.

Προγραμματισμός
Σημαίνει την καταγραφή και ανάλυση των αναγκών και των στόχων του πελάτη, την αξιολόγηση των υπαρχόντων χώρων, την αξιολόγηση των πόρων του έργου και τους  περιορισμούς. Έτσι με βάση αυτά τα δεδομένα ο διακοσμητής ταξινομεί τα σχέδιά του με σειρά κατασκευής για την ομαλή και ελεγχόμενη δημιουργία του έργου.

Προδιαγραφές: 
Σημαίνει τη λεπτομερή γραπτή περιγραφή της κατασκευής και τα υλικά των εργασιών που πρέπει να αναληφθούν, ώστε να δημιουργηθεί το έργο με τον σωστότερο τρόπο.

Βιωσιμότητα
     Σημαίνει η χρήση των διαθέσιμων πόρων έτσι ώστε να επικρατεί λειτουργικότητα και εργονομία σε κάθε κίνηση των πελατών. Αυτή προέρχεται από την σωστή διευθέτηση του χώρου, των κατασκευών και των επίπλων. Διαμόρφωση του προκαθορισμένου χώρου επίσης σημαίνει κατόψεις, όψεις και τομές, υδραυλικά και ηλεκτρολογικά σχέδια, κατασκευαστικά σχέδια, σκίτσα, προοπτικά σχέδια, επιλογή των κατάλληλων υλικών και χρωμάτων και τέλος, ολοκλήρωση του χώρου με τα απαραίτητα διακοσμητικά στοιχεία. Όλες αυτές οι ενέργειες πρέπει να γίνονται σύμφωνα με την έγκριση του πελάτη. Επίσης βασίζονται στις γνώσεις του διακοσμητή, οι οποίες στηρίζονται στις αρχές της εσωτερικής αρχιτεκτονικής. Έτσι μέσω της λειτουργικότητας συνυπάρχει και η βιωσιμότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε τη γνώμη σας!